Pleisterplaatsen

Let op: door de corona-crisis zijn alle pleisterplaatsen gesloten (status 21 maart 2020). Houdt daar bij de voorbereiding van uw tocht rekening mee qua proviand, en toiletbezoek is dus ook niet mogelijk. Overweeg het Bellopad in twee etappes van 2,5 uur te lopen, en houdt tijdens het wandelen afstand van anderen.

Wij raden u de onderstaande Bellopad pleisterplaatsen van harte aan voor een hapje of een drankje onderweg. Dat hebt u wel verdiend vlak voor, tijdens of na al deze natuur- en cultuur-inspanningen:

Restaurant  Rendez Vous in Mijdrecht. Voor een heerlijk begin van het Bellopad met koffie en een taartje,  of een knapzak met lunch voor onderweg. 7 dagen per week open (ma – za vanaf 10.00, zondag vanaf 11.00). Het is hier niet voor niets altijd lekker druk!  www.rendezvous.nl

Apollo Hotel / The Harbour Club in Vinkeveen. Halverwege de route en vlakbij het Gemaal de Ruiter, u bent welkom in de mooi vormgegeven bar Vink of op het heerlijke terras van de Harbour Club aan de Vinkeveense plassen. Vink Lunch opties: Diverse broodjes, panini’s en salades. Zoetigheden van de patisserie.
Harbour Club Lunch opties: wat luxer, zoals  Sushi (lekker! weet ik uit eigen ervaring), vis en vleesgerechten. Van sandwiches tot een complete Japanse lunch. De Harbour club is alle dagen open vanaf 11.00, in cafe Vink kunt u al vanaf 09.00 terecht.  www.theharbourclub.com/vinkeveen.

Cafe-restaurant De Viersprong in Vinkeveen, op de kruising van de Groenlandse kade en de Baambrugse Zuwe. 7 dagen per week open vanaf 12.00, en schrijver dezes vindt hun spare-ribs de beste van NL. www.viersprong.nu

Restaurant Esca in Vinkeveen (bij Villa Lokeend). Mooi gelegen aan de Vinkeveense plassen, en open zeven dagen per week vanaf 11.00 uur. Speciaal voor Bellopad-wandelaars biedt Esca u aan:
Kop koffie/ thee met appelgebak voor €4.50
Kop koffie/ thee en een broodje (zalm/carpaccio) voor €7.50
http://hotelrestaurantvillalokeend.nl/restaurant/

Hotel Mijdrecht Marickenland. Ligt vlakbij het begin van het Bellopad in Mijdrecht, u bereikt dit via de oude spoorbaan!  Zeer geschikt voor ontbijt vanaf 07.00, en ook voor een overnachting als u Abcoude – Mijdrecht – Abcoude in twee dagen wilt lopen:  www.hotelmijdrecht.nl