Nieuws

 

 

 

 

Zondag 8 april 2018
Waterschap AGV plaatste om het voorjaar te vieren een toegangspoort tot het Bellopad in Wilnis. Cool – en als je daar begint wandel je in iets meer dan een uur naar het prachtige gemaal De Ruiter over een van de mooiste trajecten van het Bellopad – dwars door de Demmerikse Polder. Het is voorjaar! (hou dus rekening met de broedende weidevogels: ga in broedgebieden niet van het pad af en hou het lekker rustig qua geluid)

GemaalDeRuiter

Zondag 10 september 2017 organiseert het Spoorhuis Vinkeveen samen met het Waterschap Amstel Gooi en Vecht een prachtig programma i.v.m. open monumentendag.  Zowel het authentieke Spoorhuis als het monumentale Gemaal de Ruiter (foto) zijn die dag van 10.00 tot 16.00 geopend. Suggestie: bezoek Spoorhuis, wandel 60 minuten over mooiste deel Bellopad naar het gemaal De Ruiter. En dan per lijnbus, boot (dienstregeling volgt) of te voet weer terug naar het Spoorhuis. In dat spoorhuis geeft AGV archivaris Jan Blom om 11.00 een lezing: Droge Voeten in Vinkeveen, de geschiedenis van het waterbeheer. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk (met dank aan AGV) m.u.v. de lijnbus Gemaal – Spoorhuis. Voor de lezing s.v.p. wel even aanmelden via info@hetspoorhuis.nl

Click hier voor de Wandelroute Spoorhuis – Gemaal de Ruiter
over het mooiste deel van het Bellopad.

 

Het beginpunt van het Bellopad, bij het oude station van Mijdrecht (foto) is nu duidelijker aangegeven. Hier kunt u route-aanwijzingen bij knelpunten downloaden. (en vindt u aanwijzingen voor het begin van de route (foto) – die blijkt wat onoverzichtelijk. Er zijn bij het beginpunt nu  Bellopad-stickers geplaatst om u op weg te helpen).

spoorhuis

Zondag 02.07 open dag Spoorhuis Vinkeveen
We vieren het Bellopad op zondag 2 juli ondermeer met aanbiedingen in de pleisterplaatsen – en met de gratis openstelling van het fraaie Spoorhuis Vinkeveen (Demmerik 68) van 10.00 tot 14.00. Met bon uit de Groene Venen kopje koffie/thee van het huis.

Tijdens de opening van het Bellopad op 26.06 was de ochtend voor scholieren en de middag voor partners en sponsors, en voor burgemeester Divendaal die het pad op een bijzondere locatie opende.
Midden in de polder, bij de Veldwetering, is het in de jaren 60 gesloopte brugwachtershuisje 49 teruggeplaatst. Niet echt, maar op een groot doek. Burgemeester Divendal onthulde het kunstwerk, samen met twee dochters van brugwachter Pauw – die jaren in het pand gewoond hebben.

Een erg leuke en fraaie video over de opening van het Bellopad – geschoten o.a. met drone door Peter Bakker van De Groene Venen.

Fantastische aandacht in de ‘Groene Venen’ voor het Bellopad dat maandag 26.06 geopend wordt. Met kortingsbonnen bij pleisterplaatsen Rendez Vous, Harbour Club en Viersprong. Ook een bon voor gratis bezoek aan het onlangs gerestaureerde Spoorhuis Vinkeveen incl. kopje koffie/thee op zondag 2 juli van 10/14.00. Zie ook www.hetspoorhuis.nl

De infoborden van het Bellopad zijn klaar –  zo mooi! Maandag 26 juni wordt het pad geopend door burgemeester Maarten Divendal. Op de foto ontwerper Dick Pater met printer Erica van der Stap (Plakkaatje) en haar assistente Femke.